Lídia Guinart: "El pas que hem fet avui no és un punt i final, sinó un punt d'inici"

  • Actualizado:
  • Creado:

El ple del Congrés aprova el Pacte d'Estat contra la violència de gènere

Diputades del Grup Socialista amb la mare dels nens morts pel seu pare a Còrdova
Diputades del Grup Socialista amb la mare dels nens morts pel seu pare a Còrdova

La diputada del PSC i membre de la Comissió d'Igualtat del Congrés, Lídia Guinart, s'ha felicitat per l'aprovació avui del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Guinart ha adverbisrtit, però, que el pas fet avui al Congrés "no és un punt i final sinó un inici, un punt d'inflexió en la lluita contra la violència de gènere".

"És urgent constituir la comissió de seguiment del Pacte i que el govern es posi d'immediat a fer els deures que li hem encomanat", ha demanat Guinart, que ha afirmat que el Grup Socialista exigirà que, "hi hagi o no pressupostos per 2018, s'habilitin crèdits extraordinaris que atenguin als compromisos econòmics del Pacte".

"És el Pacte al que hem arribat fruit del consens, els vots particulars que avui hem presentat de nou demostren que les i els socialistes en voliem un de millor. Però no es justifica ni s'entén que Podemos, que el va subscriure a la subcomissió, se'n desmarqués després".

La diputada ha constatat que els aportacions socialistes al pacte ""han estat moltes". En aquest sentit, ha recordat que s'ha fet molt d'incís "en el compromís i responsabilitat dels mitjans de comunicació en aquesta lluita que és de tota la societat".

Palabras clave: