Hem d'exigir treball digne i pensions dignes per protegir les pensions d’avui i garantitzar les de demà

  • Lluïsa Moret Sabidó
  • Actualitzat:
  • Creat:

Treball digne, pensions dignes!

Massiva participació a les divereses manifestacions d'avui per exigir "Treball digne, pensions dignes" convocades per UGT, CCOO i Plataforma de la gent gran de Catalunya, i també amb la participació de Marea de Pensionistes. 

A Barcelona, la delegació socialista ha estat encapçalada per Miquel Iceta, primer secretari que ha declarat:"El PP ha fet una gestió nefasta buidant el fons de garantia de la Seguretat Social. Hem de fer una reflexió conjunta els partits perquè el sistema de pensions serveixi de cara al futur i recuperin el poder adquisitiu els pensionistes". Com a àrea de polítiques d'Igualtat del PSC han estat presents la responsable de la secretaria de gent gran i sistema de pensions, Isabel López Chamosa, l'adjunta a la secretaria, M Angeles Sariñena, i la delegada de la sectorial de gent gran, Margarita Llongueras, a més de Javi Rojano, secretari de persones amb disCapacitat. 

Tal com diu Mercè Perea, portaveu de la Comissió del Pacte de Toledo, «el partit socialista s'ha rebel·lat contra la reforma laboral del PP de 2013 i contra la reforma de les pensions; el PP no va complir amb les regles de joc en imposar un sistema sense buscar el consens.». A més, sobre l'actual proposta del PP denuncia que "és un insult al Pacto de Toledo enviar las mesures sobre pensions directament als Pressupostos. El missatge del PP sobre pensions és que la ciutadania estalviï en plans privats perquè el sistema públic va a pic. Estan fomentant un conflicte generacional terrible."
La responsable de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat del partit, Lluïsa Moret Sabidó ha resaltat que "hem d'exigir treball digne i pensions dignes per protegir les pensions d’avui i garantitzar les de demà. Hem de mobilitzar-nos per evitar que PP i Ciutadans privatitzin el sistema públic de pensions". Moret ha participat a la manifestació a Madrid on ella i Raquel Sánchez Jiménez, secretària de Polítiques de les Dones, han estat ponents de l'Escola del Bon Govern del PSOE

I tot això la mateixa setmana que el Ple del Congrés ha aprovat la proposició no de llei del Grup Socialista, transaccionada amb altres grups, per revaloritzar les pensions de conformitat amb la previsió d'inflació, amb inclusió d'una clàusula de desviació per al supòsit que l'Índex de Preus al Consum sigui superior a l'índex previst, amb l'adopció de les mesures necessàries per suspendre l'aplicació de la Llei 23/2013, amb la qual el Govern del PP va reformar el sistema. A més de la revaloració adequada de les pensions, el Govern ha de garantir de forma urgent la suficiència de les mateixes “tal com emana dels articles 41 i 50 de la Constitució Espanyola”.