Hem d'entrar a la societat actual per trencar els típics estereotips referents a nosaltres

  • Miriam Badri, Activista Socialista Ig
  • Actualitzat:
  • Creat:

Entrevista a l'activista socialista per la igualtat Miriam Badri, militant de l'Agrupació de Lleida, i activista a l'associació Nostalgia

Som un partit històricament d'activistes socials: entitats veïnals, sindicats, moviments feministes, lgtbi, de cooperació i solidaritat, ecologistes, animalistes...

En aquest apartat volem compartir l'experiència d'activisme per la igualtat d'una militant del PSC que hi ha participat activament a l'àmbit de la convivència i cohesió amb la població immigrant a comarques de Lleida.. Ella és Miriam Badri, militant de l'Agrupació de Lleida, i activista a l'associació Nostalgia.

Quins temes has treballat a l'àmbit d'immigració i des de quina perspectiva?
He treballat en la lluita dels drets de la dona musulmana, en la integració de la gent nouvinguda i en els drets i deures dels mateixos. 
Tot tractat des de la perspectiva integral, des de l'atenció personal fins a l' organització de festes autòctones o del país d'origen.


En un moment com l'actual, on són tan vitals els ponts de convivència, què creus que des de l'activisme socialista per la igualtat podeu aportar per fomentar al cohesió social?

Hem de tractar més la integració en general, però més en profunditat respecte la dona musulmana. Hem d'alçar la nostra veu, lluitar pels nostres drets i contra qui ens els volem privatitzar. Hem d'entrar a la societat actual per trencar els típics estereotips referents a nosaltres.