Butlletí de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat Número 3

  • Actualitzat:
  • Creat:

Centrat en garantir el dret al lleure dels infants sense cap tipus de discriminació

El tema central d'aquest 3r butlletí de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat és garantir el dret al lleure per a totes les nenes i nens sense cap tipus de discriminació com les que pateixen menors en situació més vulnerable (immigrants, nenes de certs col.lectius, infants LGTBi, amb disCapacitat, ...). Com explica Lluïsa Moret Sabidó, secretària de l'àrea de polítiques d'Igualtat del PSC "la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets dels infants estableix el dret al lleure i el deure de les administracions de fer-ho possible (art. 31). El temps de lleure té un caràcter formatiu integral i socialitzador, i està totalment vinculat a l’educació en igualtat d’oportunitats. Com a socialistes, hem de garantir que tots els infants poden gaudir d’aquest dret sense discriminacions de cap tipus (masclistes, per origen, disCapacitat, orientació sexual,...), per això des de l’àrea d’igualtat reivindiquem la importància d’implementar polítiques que assegurin que el dret a l’educació en el lleure sigui una realitat per a tothom sense discriminacions, i amb continguts basats en valors d’integració, igualtat d’oportunitats i respecte a la diferència".

Perquè tal i com recorda Carmen Andrés, secretària d'Infància i Famílies del PSC "perquè els infants són el present i el futur, invertir en el seu benestar i creixement com a persones i com a ciutadans i ciutadanes, és invertir a fer una societat més justa i sense discriminacions".

Al butlletí podreu llegir com sempre també un petit recull de l'activitat que fem des de les diverses secretaries de l'àrea. 

Tal i com va dir Miquel Iceta al XIIIè congrés, les polítiques d'igualtat són el cor del PSC. Efectivament, volem que siguin el cor i la força del socialisme. Comptem amb tots i totes vosaltres per fer-ho possible!

Fitxers adjunts: