Butlletí de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat Número 2

  • Actualitzat:
  • Creat:

Centrat en ocupació sense discriminacions i en garantir les pensions

En aquest número 2 del butlletí, posem el focus d'atenció en la necessitat de garantir la igualtat d'oportunitats i drets laborals per a tothom, sense discriminacions com les que viuen els col.lectius en situació més vulnerable (persones amb disCapacitat, transsexuals, joves, gent gran, immigrants a qui explotar, ...) i la meitat de la població, les dones, que pateixen discriminació laboral estructural (bretxa salarial, sostre de vidre, ....). Com explica Lluïsa Moret Sabidó, secretària de polítiques d'Igualtat del PSC "el desenvolupament econòmic ha de ser compatible amb la justícia social, i això significa lluitar per una ocupació digna i de qualitat. Des del PSC treballem per garantir un sistema d’ocupació basat en els drets per a tothom, sense discriminacions, que fomenti la conciliació i corresponsabilitat familiar, i que garanteixi les pensions actuals i futures."

La precarització laboral actual té també una conseqüència a llarg termini: les pensions. I és que tal com denuncia Isabel López Chamosa, secretària de Gent Gran i sistema de Pensions del PSC "el nostre sistema públic de pensions és viable. La nostra despesa en pensions és inferior a la mitjana Europea i el dèficit de la Seguretat Social és conseqüència de les polítiques portades a terme pel govern del PP: la reforma laboral, les tarifes planes i la baixada de salaris són les responsables de la situació actual. Per cobrir el dèficit és necessari ingressar diners a la Seguretat Social dels impostos generals, com fan a França o Alemanya, i recuperar el consens social i polític del Pacte de Toledo"

Com sempre, a més del tema central, a la revista podeu trobar informació de l'activitat que fem des de les diverses secretaries membres de l'àrea. 

Tal i com va dir Miquel Iceta al XIIIè congrés, les polítiques d'igualtat són el cor del PSC. Efectivament, volem que siguin el cor i la força del socialisme. Comptem amb tots i totes vosaltres per fer-ho possible!

Fitxers adjunts: